Losonczi Anna 

építész, coach

Losonczi Anna DLA építészmérnök, coach, pszichológus hallgató, jelenleg a Magyar Képzőművészeti Egyetem oktatója. 2010 óta azon dolgozik, hogy építészek és egyéb dizájn területen alkotók számára használható és inspiráló információvá fordítsa az észleléspszichológia és művészetpszichológia fogalmait, kiválasztott elméleti modelljeit és egyes kutatási eredményeit. Az építészet és a pszichológia határterületeinek összekapcsolásáért és a tudományos kutatás és vizuális alkotói gyakorlat összekapcsolásának módszerét fejlesztő munkájáért 2012-ben Junior Prima díjat, 2017-ben Felsőoktatás Nemzetközi Fejlesztéséért Díjat kapott. A Spirit-Crafts Városi felfedezés önismereti séta módszert Pozsik Darinkával 2020 óta fejlesztik. Jelenleg az Érzékelés és Felfedezés Műhely alapítójaként kreatív programokat és önismereti módszereket fejleszt különböző szakterületek összekapcsolásával, felhasználva kutató-alkotó tapasztalatait építészeti élmény, felfedezés- élmény, érzékelés és észlelés, pszichológiai kutatás témában.
Facebook: Érzékelés és Felfedezés Műhely
Email: [email protected]

A Spirit Crafts egy olyan társulás, ami hatékony gyakorlati módszerekkel támogatja az embereket a személyes fejlődésük útján. Módszerünk a coaching módszertanán alapul, amit a mi saját személyes és szakmai tapasztalataink alapján fejlesztünk tovább. Ezen a másfél órás workshopon a Spirit Crafts Városi felfedezés módszer egy rövidített formájával ismerkednek meg a résztvevők.
A workshop része egy séta egyéni tempóban a környékbeli utcákon, ahol a résztvevők a saját témájukhoz kapcsolódó kérdéseikhez és felismeréseikhez keresnek képi illusztrációt a környezetben talált "képek", látványok, részletek segítségével. A gondolatokból jönnek a képek és a képekből a gondolatok. A képek keresése és jelentéstartalmaik tudatosítása segít abban, hogy belső folyamataink megértéséhez közelebb kerüljünk, és egy apró első lépést tegyünk a változás útján.

A workshopot tartják: Losonczi Anna (építész, coach) és Pozsik Darinka (közgazdász, coach) a Spirit Crafts társalapítói.

A módszerről bővebben: www.spirit-crafts.com

Víziónk
Egy olyan műhely létrehozásán dolgozunk, ahol a módszert a coaching, a pszichológia és a művészetek területéről érkező szaktudások és az egyéni élettörténetek, tapasztalások mentén közösen fejlesztjük. Ahol olyan emberekkel kapcsolódunk össze, akik szeretnek közösen, egymásra hangolódva gondolkodni. Megközelítésünkben az intuitív és a tudományos gondolkodásmódot párhuzamosan alkalmazzuk. A kutatási eredményeket gyakorlati szemlélettel, mindenki számára befogadható formában mutatjuk be. Különféle szakterületek
keresztezéséből és összekapcsolásából inspirálódunk, abban hiszünk, hogy korábban nem ismert kreatív látásmódok születnek így. A módszer folyamatos alakítása nemcsak a hosszú távú fejlesztésre vonatkozik, hanem arra is,
hogy az aktuális csoportoknak és résztvevőknek mindig személyre szabott feladat
kombinációkat és támogatást adunk. Célunk az, hogy a ránk találó emberek motivációját felébresszük arra, hogy felismerjék erőforrásaikat, és merjék használni ezeket. Szeretnénk megtanítani az embereknek, hogy figyeljék belső üzeneteiket, gondolkodjanak a dolgaikon, és hogy kapcsolódjanak egymáshoz!

Hírlevél