Forró Krisztina

Vezető Projektmenedzser

Közösségi bevonás és kapacitásfejlesztés

Veszprém-Balaton 2023 (VEB 2023) Európa Kulturális Fővárosa

Lelkes csapatvezető, aki több éves tapasztalattal rendelkezik a közösségépítés és -projektmenedzsment terén. Mindig “bennfentes kívülálló”, aki változatos tanulmányi- és munkatapasztalatainak köszönhetően tökéletesen rálát a folyamatok kidolgozásánal az esetleges bukkanókra, és a problémák megoldási lehetőségéire is. Ezért is szeret csapatban dolgozni, legyen szó akár vállalati folyamatokról vagy szociális, kulturális területről.

Tanulmányait a Corvinus Egyetem Nemzetközi Gazdaságelemző Mesterszakán végezte, majd projektmenedzsmentben, folyamatfejlesztésben és CSR-menedzsmentben szerzett tapasztalatot, nemzetközi és magyar vállalatoknál, civilszervezeteknél.

Hisz az együttműködés és a bizalomra épülő közösségek erejében, nem csak a non-profit civil szféra, de a for-profit vállalati szektor területén is.

Legújabb munkaköre és feladata a VEB 2023 Zrt csapatában, hogy hosszú távú közösségfejlesztéssel erősítse az Európa Kulturális Fővárosa Programsorozatot, az esélyegyenlőségre, a családbarátságra, és a környezeti fenntarthatóságra fókuszálva.

Minden eddigi tapasztalata abban segíti, hogyan vonjon be és bátorítson egy sokszínű közösséget, s ha falakba ütközik, hogyan találjon rajta kapu.

A kultúra mindenkié – Az egymásra figyelés művészete

Amikor kulturális rendezvényeket szervezünk látogatóinknak, egy átlagos embert képzelünk el, aki egészségesen mozog, jól hall, tökéletesen lát, érti mit akarunk mondani számára, miről szól a kínált művészeti program, vagy ha nem, akkor nem képzett vagy érdeklődő eléggé, tehát nem is tartozik a célközönségünkbe. Ki is a mi közönségünk vallójában? Milyen anyagi, szociális és egészségügyi körülmények között él?

Krisztina előadásában arra keressük a választ, hogyan érthetjük meg és ismerhetjük meg az atipikus emberek kulturális fogyasztási szokásait; hogyan tudjuk ezeket beépíteni programszervezésünkbe és milyen további előnyökhöz juthatunk ezzel a tudással. Mit jelent a fenntartható kultúramenedzsment nemcsak környezeti, hanem társadalmi fenntarthatósági szempontból is. Ideje megtanulnunk egymástól a gyakorlati megoldásokat is, az ambiciózus célokon és a teljesíthetetlen irányelveken, szabványokon túl.

Hírlevél