Galambos Katalin

Galambos Katalin – gyógypedagógus, munkavállalási tanácsadó. Célja, hogy a különböző szektorok, illetve a non és for profit szféra között hidakat képezzen, és ezzel hozzájáruljon a fogyatékos személyek egyenlő esélyű hozzáféréséhez az élet különböző területein.

Az ELTE Neveléstudományi Doktori iskolájában abszolvált.Jelenlegi kutatási területei a fenntarthatóság, reziliens működés, szolgáltatási hálózatok a szociális szektorban. Disszertációját a társadalmi vállalkozások hazai evolúciójáról készíti.

2009-ben BA majd később MA szinten gyógypedagógus végzettséget szerezett az ELTE Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Karán. Utazó gyógypedagógusként dolgozott gyógypedagógiai intézményben, majd a gyakorlati tapasztalatait felhasználva, az EMMI Fogyatékosságügyi Főosztályán referensként és szociális területen vezetőként tett a fogyatékos személyek jogainak, társadalmi integrációjának, a szolgáltatásokhoz való egyenlő esélyű hozzáférésnek megvalósításáért.

Munkavállalási és pályaválasztási tanácsadó végzettségét a megváltozott munkaképességű személyek foglalkoztatásának támogatása, hatékony életpálya tervezésének támogatása érdekében szerezte meg. 2012 óta tanít a gyógypedagógus hallgatók képzésben az ELTE Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Karon.

Hírlevél